Een boete die je kunt voorkomen! 

Ontdek het Compliance Management Framework

Compliance Management Framework

Wat is het Compliance Management Framework?

Het Compliance Management Framework (CMF) is een vertaling van 20 jaar praktijkervaring door diverse professionals die werken in de vakgebieden Informatiebeveiliging, Risicomanagement, Privacy, Legal en Governance.

Het CMF is software om in control te zijn over uw privacy- en security programma. Van het vastleggen en laten redigeren van beleid tot het uitvoeren van assessments. Van het afleggen van verantwoording tot het registeren van incidenten en datalekken.

Het CMF creëert de mogelijkheid om eigenaarschap in de lijnorganisatie te gaan beleggen. Dit kan bijdragen aan een organisatiecultuur en gedragsverandering waarbij men bewust is van Governance en Compliance en de mogelijke risico’s en maatregelen die hiermee gepaard gaan.

In één tool legt u de verbinding tussen uw privacy- en informatiebeveiligingsvraagstukken en past u eenvoudig aanvullende normenkaders toe zoals BIC, BIO, ISO27001/2, NEN7510, NIST, ISAE3402, KWH of HKZ en wetgeving zoals AVG en CCPA.

Het zorgt niet alleen voor de verplichte transparantie, maar maakt ook alle “blinde vlekken” binnen de organisatie zichtbaar.

Verder faciliteert het CMF je om beter en effectiever samen te werken. Hierdoor worden rollen met elkaar verbonden op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Ook het management wordt hierdoor betrokken bij het formuleren en nog beter begrijpen van doelstellingen, de impact van te maken keuzes en men zal steeds meer een “gevoel” kunnen krijgen bij het vakgebied.

En, de informatie is eenvoudig te delen met collega’s!

Compliance Management Framework

Wat doet het CMF?

Start nu met het onderbrengen van alle losse projecten in één compliance managementprogramma. Security en privacy is geen project en verdient doorlopend input en aandacht. Het CMF is gebaseerd op programma’s waar je jouw security en privacy programma in kunt borgen. Het CMF biedt privacy- en security management software als één geheel. Het is dan ook een volledig P(I)MS, Privacy (Informatie) Management Systeem, en een ISMS, Information Security Management Systeem.

Geen modules, geen verrassingen. Door de koppeling met BPM software is eenvoudig de functionaliteit uit te breiden. Wij leggen graag uit waarom.

Het CMF biedt de mogelijkheid privacy- en security compliance uitdagingen te managen, eenvoudig te rapporteren aan het management, en bij audits kun je bewijzen aan de externe partijen dat de mate van control hoog genoeg is om risico’s te kunnen verminderen.

Eindelijk is het uren zoeken en bewerken van informatie, vaak met een heel team van collega’s, voor een audit voorbij, alles staat op 1 plek. Met 1 druk op de knop rapporteren, zelfs op grafische wijze in MS Power BI! Géén enorme spreadsheets meer, continue in control!

Het CMF biedt u de mogelijkheid om overzicht en inzicht te creëren als het aankomt op de AVG/GDPR, CCPA en Informatiebeveiliging. Het CMF is gebaseerd op ervaring van professionals binnen honderden projecten.

Compliance Management Framework PowerBI

Wat zit er allemaal in?

Het CMF, waarin je jouw privacy- en security programma borgt, bestaat onder andere uit de volgende belangrijke punten:
  • Het ENSIA en CIP toetsingskader
  • Privacy self-assessment content voor audits
  • Incidentenbeheer en rapportagemogelijkheden
  • Door juristen en security specialisten getoetste rapportages
  • Geïntegreerd volledig werkregister
  • Standaard set van PowerBI templates met optimale verantwoording
  • Geïntegreerd een toe te passen Data Protection Impact Assessment (DPIA)
  • Diverse informatiebeveiligingsnormen en toetsingskaders
  • Rechtsgronden en doeleinden volledig uitgewerkt en verbonden
Vraag nu een gratis demonstratie aan van het Compliance Management Framework of neem contact met ons op!